اسئلة على شابتر ال Respiratory هستولـــــــوجى

اذهب الى الأسفل

اسئلة على شابتر ال Respiratory هستولـــــــوجى

مُساهمة من طرف no way في 18/11/09, 02:33 pm


شابتر ال Respiratory
1.
Which cell is a also called a septal cell?
a. Clara cell
b. Type I pneumocyte
c. Type II pneumocyte
d. Dust cell
e. Brush cell


2.
Which cell is a respiratory macrophage?
a. Kupffer cells
b. Histiocyte
c. Dust cell
d. Langerhans cell
e. Microglia
 
3.
Which cell is a type of neuron?
a. Basal cells
b. Brush cells
c. Olfactory cells
d. Sustentacular cells
e. All of the above
 

4.
What cell types are found in the respiratory mucosa?
a. Ciliated cells
b. Goblet cells
c. Basal cells
d. Brush cells
e. All of the above
 
5.
What type of tissue makes up the epiglottis?
a. Compact bone
b. Spongy bone
c. Hyaline cartilage
d. Fibrocartilage
e. Elastic cartilage

6.
What is the smallest airspace of the respiratory tree?
a. Alveolar duct
b. Alveoli
c. Alveolar sac
d. Respiratory bronchiole
e. Terminal bronchiole

7.
What type of epithelium lines the trachea?
a. Simple squamous epithelium
b. Simple cuboidal epithelium
c. Simple columnar epithelium
d. Stratified squamous epithelium
e. Pseudostratified epithelium
 
8.
Which structure is part of the conducting portion of the airway?
a. Bronchi
b. Alveolar ducts
c. Alveoli
d. Alveolar sacs
e. Respiratory bronchioles
 
9.
What type of epithelium lines the vestibule?
a. Simple squamous epithelium
b. Simple columnar epithelium
c. Stratified squamous epithelium
d. Ciliated pseudostratified epithelium with goblet cells
e. Transitional epithelium

10.
Which cartilage of the larynx is made of hyaline cartilage?
a. Thyroid cartilage
b. Cricoid cartilage
c. Arytenoid cartilage
d. Corniculate cartilage
e. All of the above

 
Answers
1.C
2.C
3.C
4.E
5.E
6.B
7.E
8.A
9.C
10.E
 

 
avatar
no way
 
 

انثى
عدد الرسائل : 272
العمر : 26
المزاج : The eye which doesn't know the meaning of tears, it doesn't know anything of value
كيف تعرفت علينا ؟ : Google
تاريخ التسجيل : 11/10/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: اسئلة على شابتر ال Respiratory هستولـــــــوجى

مُساهمة من طرف smart doc في 18/11/09, 02:46 pm

جزاكم الله خيرا مسلمه..
في ميزان حسناتك ان شاء الله..
avatar
smart doc
 
 

انثى
عدد الرسائل : 1094
العمر : 26
كيف تعرفت علينا ؟ : Friends
تاريخ التسجيل : 11/04/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى